DERKSEN EN VAN DER GIJP OPPEREN DUO ALS SLOT-OPVOLGERS: 'BETER DAN IN SLANGENKUIL'

Johan Derksen en René van der Gijp opperen drie namen die Arne Slot zouden kunnen opvolgen bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers is hard op weg naar Liverpool. Aan tafel bij Vandaag Inside wordt Feyenoord getrakteerd op advies, terwijl ook Robin van Persie aan bod komt.

Door het naderende vertrek van Slot oriënteert Feyenoord zich op de markt in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Derksen heeft een duidelijk advies voor de Rotterdammers. "Ik denk Ron Jans. Die heeft het bij Twente uitstekend gedaan en doet het nu bij Utrecht ook hartstikke goed. Het is ook een rustige en verstandige man."

Van der Gijp haakt in door Van Persie naar voren te schuiven als assistent. "Samen met Jans. Laat Van Persie twee jaar met hem meekijken", aldus de oud-voetballer. "Dat is beter dan die slangenkuil in Heerenveen", reageert Derksen, die de Friezen bestempelt als een 'matig elftal'.

Naast Jans moet Joseph Oosting niet vergeten worden volgens Derksen. De trainer van FC Twente stevent met zijn ploeg af op de derde plaats in de Eredivisie. "In alle rust doet die man het uitstekend", aldus Derksen. Van der Gijp is het daar roerend mee eens. "Wij dachten dat Jans het uitstekend deed, maar die jongen is op dezelfde voet verdergegaan."

Tot slot laat Derksen ook Alex Pastoor niet onbenoemd. "De trainer van Almere heeft het daar ook goed gedaan. Daarvoor heeft hij niet zó top gepresteerd. Ik krijg alleen de indruk uit de publiciteit dat hij aan het solliciteren is of al wat heeft of hij wil wat anders gaan doen. Ik begrijp dat verhaal niet."

2024-04-24T21:49:10Z dg43tfdfdgfd